Aktion tyst skog

Här avverkade Edsele Såg en nyckelbiotop på Sollefteå kommuns mark på Hallstaberget, Sollefteås finaste tätortsnära område. Minst tre saker att reagera på: 1. Kommunen avverkningsanmälde trots att dom visste det var en nyckelbiotop. 2. Edsele Såg är miljöcertifierade enligt PEFC, men får trots det avverka nyckelbiotoper och gör det också. 3. Avverkningen uppnår inte ens lagkravet vad gäller naturhänsyn.

Minst fem tallar i timmervältan var över 200 år gamla.

Nu är Hallstaberget och Sollefteås medborgare fattigare på tätortsnära biologiskt liv och naturupplevelser. Skogar fulla av liv tystnar allt mer i Sverige och ersätts av planteringar. Det får vara nog nu. Vi ger skogen en röst!

#TystSkog; tystskog.naturskyddsforeningen.se

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.