Skapa en äng

Ådalsbyn Sollefteå sön 1 okt 13-15

Välkomna till en dag med föreläsning och workshop om hur du kan skapa en egen äng, stor eller liten, i din trädgård. 

Kursledare är växtagronom Staffan Landström som har arbetat som gräsmarksforskare på SLU i Umeå i mer än 25 år. Idag är han pensionär men håller ängskurser och ängsföredrag i norra Sverige. Staffan har även varit med och tagit fram en ängsfröblandning som är anpassad till de norra delarna av Sverige, till skillnad från många av de fröpåsar du kan få tag på i handeln idag. 

Under dagen får vi lära oss om ängsmarker är viktiga, lite historik, typiska ängsväxter och allmänt om varför biologisk mångfald är så viktigt. Vi avslutar dagen med ett praktiskt moment där vi gör om en del av en gräsmatta till äng, som förhoppningsvis kommer att blomstra nästa sommar! 

Vi bjuder på fika !

Ett samarbete mellan Sollefteå Hembygdsförening och Naturskyddsföreningen Västernorrland

Bilder se länk nedan

https://hogakusten.naturskyddsforeningen.se/skapa-en-ang-1-okt-adalsbyn/

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.